sunnuntai 16. tammikuuta 2011

No Color

Sarjan nimi: No Color
Tekijä: Natsume Isaku
Ikäraja: K16
Pituus: 1 pokkari

Sarjan juoni:

"Maailma on suuri paikka.
Rahalla ei ole väliä,
kun teet jotain mitä rakastat"

Oikeustiteen opiskelija Sakamoto yrittää tehdä perheensä ylpeäksi ja antaa kaikkensa opiskelulle ja kirjoille. Opiskelurauha kuitenkin keskeytyy, kun naapurissa asuva, valokuvausta rakastava äänekäs Iida, romuttaa kämppänsä ja vuokraemäntä järjestää hänet korjauksen ajaksi Sakamoton kanssa saman katon alle. Samasta iästä huolimatta pojat ovat toistensa vastakohtia; Sakamoto on vakava ja sulkeutunut, Iida taas on eloisa ja avoin. Iida pakottaa Sakamoton tutustumaan omaan maailmaansa, jossa ihmisen arvoa eivät määritä arvosanat tai älyn määrä. Kapealla horisontilla elämää katsoneelle Sakamotolle Iidan maailma vaikuttaa ihmeelliseltä, ja Iida lupaakin näyttää Sakamotelle millainen maailma tosiassa on.
Iida on rakastanut Sakamotoa jo pitkään, ennen kuin heistä edes tuli naapureita, mutta lyhyen yhdessäolon jälkeen Sakamotonkin sydän lämpenee Iidalle, ja rakkaudeksi kehkeytyvä ystävyys on valmis. Yhdessä käydäänkin sitten läpi monia erillaisia ja uusia tuntemuksia molempien maailmankuvan avartuessa.

Henkilökohtaisesti rakastan tätä sarjakuvaa. Tähän on monta syytä, ja yksi on se, että Sakamoton ja Iidan kaltaiset seme-uke parit vetoavat minuun. Mikäli siis sinäkin pidät itsepäisestä, rakkaudesta tietämättömästä, vakavasta ja ylpeästä ukesta parina huolettomalle, energiselle ja määrätietoiselle semelle, pidät tästä sarjasta varmasti, takaan sen.
Juoni on myös koskettava tässäkin tapauksessa. Se ei ole vakava, vaan No Color sopii hyvin kevyeksi luettavaksi iltapäivänä, ja jättää lukijalleen hyvän mielen. On mukavaa, kun jokin sarja antaa pitkästä aikaa sinulle sen kuvan, että kaikki on mahdollista ja maailma on suuri, sinne mahtuu monenlaista. Etsimänsä löytää avaamalla silmänsä ja katsomalla ympärilleen, niin helppoa se on.
Natsume Isakun viiva on myös rentoa ja miellyttävää katseltavaa. Jos piirosjälki näyttää tutulta, yksi syy tähän voi olla, että Natsume on piirtänyt joitain One Piece doujinsheja Zorro ja Sanji parituksesta.
Sarjan suurin ongelma on se, että se on valitettavasti vain yhden osan mittainen, mikä tarkoittaa hyvän juonen loppumista lyhyeen, hyvien hahmojen hyvästelyä aikaisin, sekä myös sitä, että yaoin määrä on rajallinen. Usein hyvissä sarjoissa lukijaa pidetään jännityksessä tekemällä hahmojen suhteesta hitaasti rakentuvan, kuljetaan askel kerrallaan. Kun hahmojen välinen jännitys purkautuu, kohtaa sarja myös loppunsa.

Suosittelen sarjaa kaikille kevyen yaoin ja shonen-ain ystäville, jotka tahtovat edes hetken aikaa nähdä maailman suurena ja pienet asiat kauniina.



Plussat
+ Kepeä mutta ihastuttava juoni
+ Kuvitus
+ Miellyttävät hahmot
+ Sanoma ja toteutus

Miinukset
- Liian lyhyt

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti