tiistai 1. maaliskuuta 2011

Soko ni Suwaru na (Do not sit there)

Sarjan nimi: Soko ni Suwaru na (Do not sit there)
Tekijä: Asou Kai
Ikäraja: K16
Pituus: 1 pokkari

Sarjan juoni:

"Stop looking for someone who is never there!"

Kun nuorimies Hayama palaa lomamatkaltaan, suureksi yllätyksekseen hän huomaa kämppäkaverinsa Makin muuttaneen pois ja järjestäneen Hayamalle uuden kämppiksen, Makin ystävän Namikawan. Kun Namikawalle selviää, että Hayame ja Maki olivatkin enemmän kuin ystäviä, hän alkaa sääliä Hayamea, joka istuu joka päivä sohvalla ikkunan ääressä odottamassa rakastajaansa kotiin. Lohdutusta on kuitenkin vaikea antaa, kun Hayame torjuu tunteensa hymyllä, ja kertoo, että pari oli sopinut eroavansa, jos lapsesta haaveileva Maki löytää itselleen naisen. Namikawa huomaa olevansa todella vaivautunut hänelle kuulumattomasta suhteesta, mutta syy tälle tunteelle löytyy, kun hän huomaa rakastavansa Hayamaa. Uutta eroa pelkäävä Hayama ei kuitenkaan suhteeseen uskalla ryhtyä, mutta Namikawa ei aio luovuttaa. Yhteisymmärykseen pääseminen kestää jonkin aikaa, mutta onnellinen loppu häämöttää horisontissa kirkkaana.
Soko ni Suwaru na tarinan lisäksi pokkari sisältää kaksi sivutarinaa, joista toinen (Maki no Iibun (Maki's Reasoning)) kertoo rakastajansa jättäneen Makin ajatuksia hänen ja Hayaman suhteesta, ja tekee näin ollen Makista hieman inhimillisemmän hahmon mitä hän saattoi vaikuttaa päätarinassa.
Fureru Chikasa de - tarinan päähenkilöt
Viimeisessä one-shot tarinassa, Fureru Chikasa de (So Close That It Touches) ,esitellään kokonaan uudet pojat, Junpei ja Tsutomu, jotka keksivät pienenä kokeilla suutelemista ja kertoa koko luokalle seurustelevansa. Kun ollaan päästy lukioikään, pojat ovat yhä ystävyksiä, mutta suukkoja ei enää vaihdella, ja tietämättään kumpikin potee syvää ihastusta toista kohtaan, muttei tietenkään sitä uskalla kertoa, kunnes läheisyydenkaipuu ottaa vallan.

Soko ni Suwaru na on kaiken kaikkiaan aivan ihastuttava manga, jonka lukee mieluusti kerta toisensa jälkeen uudestaan. Asou Kain kynänjälki on uskomattoman kaunista, joten hyvännäköisiä miehiä on luvassa jokaisessa hänen tarinassaan. Taiteilijaa arvostan myös suuresti siinä, että jos one-shot tarinoita ei lasketa, hänen hahmojensa suhde kehittyy hitaasti normaalin elämän kuluessa, eikä sänkyyn hypätä heti ensimmäisen tapaamisen jälkeen.
Mutta palataanpa takaisin itse tähän sarjaan. Sydänsuruja käsitellään romanttisissa mangoissa useasti, mutta Soko ni Suwaru na on varmasti yksi parhaimpia tätä aihetta sivuavia yaoita. Asialla ei surkutella, vaan näyettään, miksi ja miten kannattaa jatkaa eteenpäin, pienistä asioista aloittaen. Surun käsittely on myös henkilökohtainen asia, ja pelko tuskan kokemisesta uudestaan on varmasti tuttua kaikille, jotka on joskus jätetty. Silti sarjassa säilyy kaunis positiivinen sävy, mikä on useinkin tyypillistä Asou Kain sarjoille. Kauniin, muttei turhan koristeellisen kuvituksensa ja hyväntuulisen juonensa takia sarjaa voi suositella oikeastaan kelle tahansa, joka nauttii siitä, että hahmojen tuneet ovat seksin määrää tärkeämpiä ja päätä ei tarvitse kuitenkaan rasittaa monimutkaisella ja sekavalla juonikaarella.
Myös kaksi jälkimmäistä tarinaa olivat mielenkiintoista ja hyväntuulista luettavaa, vaikka kertomus Makista ei onnistunut paljoa pehmittämään mielipidettäni hänen hahmostaan. Kuitenkin, oli ihan hyvä ja mukava idea, että mangaka on yrittänyt tuoda jokaisen hahmon näkökulman mukaan sarjaan.
Fureru Chikasa denkin parissa olisi viihtynyt pitempään kuin reilun 30-sivun verran, vaikka tarina itsessään olikin erittäin perinteinen kertomus lapsuudenystävistä.

Plussat
+ Kuvitus
+ Juonen sujuva kulku
+ Sydänsurujen ja ystävyyden käsittely
+ Kerrassaan mainio kokonaisuus

Miinukset
-
Lyhyt
- Ei kykene yllättämään

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti