sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Kiss Blue

Sarjan nimi: Kiss Blue
Tekijä: Kinoshita Keiko
Ikäraja: K16
Pituus: 2 pokkaria


Sarjan juoni:
Hyvin perinteisessä yaoissa sarjan päähenkilö Tomosaka on jo pitkään tuntenut parasta ystäväänsä Nodaa kohtaan jotain ystävyyttä enemmän. Noda ei kuitenkaan tunnu ymmärtävän rakkauden päälle, vaan naistenmiehenä hän tapaa harrastaa yhden illan juttuja ja flirttailua. Tomosaka ei halua tuhota pitkää ystävyyttä, vaan kätkee tunteensa sisälleen ja yrittää tukahduttaa rakkautensa Nodaan kaikin tavoin.
Noda kuitenkin alkaa huomata jotain muuttuneen ystävässään, ja arvaa Tomosakan rakastavan häntä. Yhdessä vietetyn yön jälkeen Nodakin alkaa olla sekaisin tunteistaan ja kahden keskisistä hetkistä tulee kiusallisia. Onko mahdollista jatkaa enää ystävinä ja miksi rakastaminen on niin vaikeaa?

Kiss Blue on kuvitukseltaan ja juoneltaan sitä realistisempaa, eikä sen tarkoituksena ole tarjota fanipalvelua tai silmänruokaa lukijoilleen. Hahmojen ongelmat ovat arkisia suhdesotkuja ilman lisättyä draamaa. Realistisuus voi tarkoittaa tässä tapauksessa jollekin tylsää ja pitkäveteistä,  mutta jos ikinä on itse ollut samassa tilanteessa kuin sarjan hahmot, voi heihin varmasti samaistua. Eritoten Tomosakan tunteet ja ahdistuneisuus on kuvattu sarjassa hyvin.

"Ystävyys on niin mukava sana.
Luottamus, kiintymys, ja kaikki muu.
Se sitoo ne kaikki yhteen."

Sarjaa voi minusta suositella myös niille mangan lukioille, jotka eivät yaoin tai shonen-ain suuria ystäviä ole. Mikäli juoni kiinnostaa, sarjan parissa viihtyy varmasti yhden iltapäivän ajan. Tomosakan ja Nodan tarinan lisäksi viimeisen kirjan lopussa on lyhyt tarina kahvilassa työskentelevän Tomosakan pomosta, He is waiting for him in cafe. Tarinalle ei voi tosin luvata yhtä onnellista loppua kuin Kiss Bluen pääjuonelle, mutta jos tarina vanhoista ystävyksistä kiinnostaa tässäkin tapauksessa, suosittelen sarjan lukemista loppuun asti.


Plussat
+ Realistinen juoni ja hahmot
+ Hyvin kuvatut tunteet
+ Sopii myös ei yaoin ystäville

Miinukset
- Tylsä viivankäyttö ja tyhjät ruudut
- Muuttuu välillä pitkäveteiseksi vuoropuheluksi
- Ei nouse muita samankaltaisia sarjoja paremmaksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti