perjantai 14. tammikuuta 2011

Bokura no Oukoku (Our Kingdom)

Sarjan nimi: Bokura no Oukoku (Our Kingdom)
Tekijä(t): Koujima Naduki
Ikäraja: K16
Pituus: 6 kirjaa (jatkoa?)

Sarjan juoni:
Akira Nonaka on 15-vuotias teinipoika, joka menetti vanhempansa onnettomuudessa lapsena. Tämän jälkeen hän muutti ainoalle sukulaiselleen, isoäitinsä luokse äitinsä puolelta. Isoäidin kuoltua Akira saa kuulla, että hänellä on sittenkin vielä elossa olevia sukulaisia isänsä puolelta, joista Akira ei ole koskaan kuullutkaan. Hän saa tietää isänsä kuuluneen varakkaaseen Takatou-sukuun, jota Akiran toinen isöäiti johtaa nykyään. Akira joutuu kilpailemaan suvun nimen perimisestä serkkunsa Rein kanssa, joka on Akiran isän nuoremman siskon poika, ja saman ikäinen kuin Akira. Toisin kuin Akira, Rei on viileä ja sisäänpäinsulkeutunut, eikä tunnu piittaavan mistään, ei edes varakkaan suvun perimisestä. Raha ei myöskään kiinnosta rehellistä ja naiivia Akiraa, ja ensivaikutelma uusista sukulaisista ei myöskään ollut parhain. Yllättäen Rei alkaakin näyttää kiinnostusta Akiraa kohtaan, ja pakottaa tämän jäämään sukutaloon elämään kanssaan. Kilpailu seuraavan perijän paikasta unohtuu nopeasti, ja poikien välille alkaa syntyä romanttisia tunteita.
Romanssi ei kuitenkaan ole ihan mutkaton, sillä sekalainen sakki sukulaisia ja omalaatuiset koulutoverit saapuvat vaikeuttamaan poikien suhdetta. Loppujen lopuksi hauskat sivuhahmot saavat omat rakkaustarinansa, mikä on hyvin yleistä yaoin lajityypissä. Rein siskonpoika, Raul, nousi niinkin suosituksi hahmoksi, että hänestä ja hänen ihastuksestaan painettiin oma pokkari, Our Kingdom Arabian Nights, jonka esittelen tarkemmin myöhemmin.

Our Kingdom on minulle itselleni erittäin nostalginen sarja. Muistan, kun ensimmäisessä animeconissani poimin Fantasiapeli-mymälän kojusta käteeni yhden näistä pokkareista, koska kansikuva oli niin mukavan värikäs. Vuosia myähemmin löysin sarjan netin kautta uudelleen, ja tahdoin ehdottomasti lukea sen.
Itse pidän kovasti sarjoista, joissa hahmojen suhde kehittyy hitaasti komedian ja draaman kautta, eikä niihin petipuuhiin aleta heti ensimmäisissä luvuissa. Sarjan hahmot eivät sinäänsä ole kovinkaan omaperäisiä, mutta kliseistä huolimatta heidän seurassaan viihtyy. Huomaan myös, mitkä piirtäjä/käsikirjoittaja Koujima Nadukin mieleisimmät uke ja seme tyypit ovat. Itsepäinen, lapsellinen ja naiivi uke yhdistettynä viileään, suosittuun ja päällekäyvään semeen. Tämä yhdistelmä ei ole ihan oma suosikkini, mutta silti minun oli hankittava tämä romanttinen poikarakkaustarina hyllyyni. Sarjaa on tähän mennessä ilmestynyt 6 pokkaria + yksi lisäosa (Arabian Nights), ja sen jatko vaikuttaa melko epäselvältä. Uskoisin kuitenkin sarjan vielä jatkuvan.

Itselleni käy usein niin, että miellyn enemmän tarinassa tutustuttuihin sivuhenkilöihin päähenkilöiden sijaan, ja näin kävi Our Kingdomissakin. Akiran ja Rein lisäksi sarja kertoo Rein henkivartijan Shiguren ja Takatou-perheen luottamushenkilön herra Okumiyan, Akiran ja Rein sedän Yuujin ja Shiguren veljen Sagirin, Rein siskonpojan Raulin ja Arabialaisen prinssi Ashifin sekä myös Akiran ja Rein koulutovereiden Tamakin ja Hiyorin rakkaustarinan. Ja viitospokkarin ostaessasi saat myös lukea irrallisen sivutarinan koulun liikunnanopettajan ja kokkikerhoon kuuluvan opiskelijan suhteesta.
Mutta siis, miellyin tätäkin tarinaa lukiessani päähenkilöitä enemmän Tamakiin ja Hiyoriin, sekä myös Shigureen ja Okumiyaan. Vaikka samaistuminen menikin Sagirin puolelle, hänen ja Yuujin lyhyesti kerrottu romanssi ei sykähdyttänyt minua niin kuin kahden edellä mainitun, vaikka luonteiden perusteella heidän kaltaiset parit usein vetoavatkin minuun.

Our Kingdomia suosittelen lämmöllä kaikille, jotka tahtovat lukea jotain hyväntuulista, romanttista ja harmitonta koulukomediaa. Seksiäkin sarjasta löytyy, ei kovin graafisesti toteutettua, joten siksi ikäraja on alennettu K16.  Animea sarjasta ei ole tehty, mutta draama cd:tä siitä kuitenkin löytyy

Plussat 
+ Rentoaja suloista luettavaa
+Romanttinen
+Monia eri pareja

Miinukset
- Ennalta arvattava
- Tavanomaiset hahmot
- Ei tuo lajityyppiinsä mitään uutta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti