keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Honki ja Neekara

Sarjan nimi: Honki ja Neekara
Tekijä: Fujiyama Hyouta
Ikäraja: K16
Pituus: 1 pokkari

Sarjan juoni:
Kun tyttöystävä jättää kylmästi valokuvaaja Kurejima Eijin, mies lähtee autoilemaan saadakseen muuta ajateltavaa. Ulkona hän tutustuu lukiolaispoikaan, Suginoi Hirotoon, jonka hän epäilee karanneen kotoa. Hyvää hyvyttään Eiji ottaa vieraan pojan luokseen yöksi, mutta aamulla Hiroto ei lähdekkään takaisin kotiinsa, vaan jää odottamaan Eijiä töistä kotiin. Selviää, että Hiroto ei olekaan karannut kotoa, vaan hän pakeni sydänsurujaan, kuten Eijikin. Tosin, Hiroto oli rakastunut luokkatoveriinsa, joka kuitenkin esitteli Hirotolle, tietämättä hänen tunteistaan, tyttöystävänsä. Eiji ymmärtää Hirotoa, ja antaa tälle luvan tulla käymään luonaan niin usein kuin haluaa. Hiroto alkaakin ravata Eijin luona usein, ja Eiji alkaa huolestua siitä, että hän johtaisi nuorta poikaa harhaan ystävyydellään. Kun hän alkaa miettimään, miten ei antaisi tunteistaan Hirotolle väärää kuvaa, huomaa Eiji yllättäen, että hän oikeastaan toivoo Hiroton pitävän hänestä. Pienten väärinkäsitysten jälkeen päädytään samaan sänkyyn ja ystävyys lipsahtaa rakkaudeksi, vaikka miesten ja kakaroiden ei ollut tarkoitus kuulua Eijin mieltymyksiin...

Tämäkin yhden pokkarin manga oli sitä perinteisempää suhdesotku-ongelmia. Miesten ikäeroa ei sarjassa paljoa puitu, mutta muuten suhde tuntui etenevän melko realistisesti. Tätäkin mangaa voi helposti suositella mukavaksi iltäpäivänvietteeksi voileivän ja teekupin kanssa. Sänkypuuhia ei tarkasti näytetä, ja piirrokset ovat melko luonnosmaisia muutenkin. Tarina liukuu silmien edessä sivuja käännellessä hitaasti, eikä varsinaista huippukohtaa ole. Loppu on arvattava, mutta sopii hyvin sarjan tyyliin, eikä siksi tunnu pettymykseltä tai huonolta muutenkaan. Hahmojen luonteiden takia juoneen ei saatu kunnolla tulisuutta tai draamaa, mutta kevyttä romanssia riittää. Outoa kyllä, vaikka juoni ei olekaan omaperäisin tai koukuttavin, sarjan jaksaa helposti lukea lainkaan tylsistymättä.
Jos tähän mennessä olet lukenut vain shonen-aita, ja yaoi kiinnostaisi, tämän sarjan parissa olisi hyvä aloittaa tutustuminen yaoin ihmeelliseen maailmaan.

Plussat
+ Perinteinen juoni, mutta ei tylsä
+ Realistinen
+ Suloinen

Miinukset
- Ei mitään uutta
- Ennalta-arvattava

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti